Muğla’da Taklit ve Tağşişe Karşı Kararlı Mücadele Sürüyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytinyağı başta olmak üzere tüm gıda ürünlerinde taklit ve tağşişe karşı yürüttüğü kararlı mücadeleyi sürdürüyor. Bu kapsamda, Milas ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonla sahte ...

Yayın: 17 Ocak 2025 - Cuma - Güncelleme: 17.01.2025 23:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
117 okunma
Google News

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytinyağı başta olmak üzere tüm gıda ürünlerinde taklit ve tağşişe karşı yürüttüğü kararlı mücadeleyi sürdürüyor. Bu kapsamda, Milas ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonla sahte ve tağşişli ürünlerin topluma ulaşmasının önüne geçildi.

Milas Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ve Milas JASAT ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde, bir işletmede sahte zeytinyağı, sahte bal ve gümrük kaçağı alkol üretildiği ve satıldığı bilgisine ulaşıldı. 15 Ocak 2025 tarihinde düzenlenen adli arama sonucunda:

  • 890 litre sahte zeytinyağı,
  • 420 litre sahte bal,
  • 12 litre gümrük kaçağı alkol

ele geçirildi. Sahte ürünlerden alınan numuneler, detaylı analiz yapılmak üzere Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi. Söz konusu işletme sahibi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

İl Müdürü Saylak’tan Çağrı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, operasyonun ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Zeytinyağı gibi kültürel ve ekonomik açıdan büyük öneme sahip ürünlerimizde taklit ve tağşişe asla müsaade etmeyeceğiz. Bu süreçte büyük özveriyle çalışan jandarma ekiplerimize ve her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz Muğla Valimiz Sayın Dr. İdris Akbıyık’a teşekkür ediyorum. Sofralarımıza güvenilir ürünler gelene kadar gece gündüz demeden mücadelemize devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızdan bu mücadelede bizimle iş birliği içinde olmalarını bekliyoruz.”

Şüpheli Durumları Bildirin

Saylak, vatandaşların şüpheli durumları ihbar edebilmesi için birçok erişim kanalı bulunduğunu hatırlatarak şu bilgileri paylaştı:“Gıda güvenilirliği ile ilgili ihbar ve şikayetlerinizi 7/24 hizmet veren Alo 174 Gıda hattına yapabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımız, mobil uygulamamız, WhatsApp İhbar Hattı ve alo174@tarim.gov.tr adresi üzerinden de bize ulaşabilirsiniz. Hep birlikte güvenilir ve sağlıklı sofralara ulaşacağımıza inanıyoruz.”

Taklit ve Tağşiş Nedir?

Taklit ve tağşiş, gıdaların üretiminde halk sağlığını tehlikeye atacak şekilde farklı maddelerin kullanılması veya ürünün olduğundan farklı gösterilmesidir. Bu durum hem halk sağlığı hem de üreticilerin emeği açısından ciddi zararlara yol açmaktadır.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliğini sağlamak ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla denetim ve bilgilendirme çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.