Tamer Başkan’a Öneriler

Sevgili Başkan, yerel seçimlerin üzerinden 4 ay geçti. Geçtiğimiz günlerde ilk 100 günle ilgili neler yaptığınızı kamuoyuyla paylaştınız.

Köşe Yazıları Yayın: 06 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 06.08.2024 13:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
534 okunma
Google News

Sevgili Başkan, yerel seçimlerin üzerinden 4 ay geçti. Geçtiğimiz günlerde ilk 100 günle ilgili neler yaptığınızı kamuoyuyla paylaştınız.


Temizlik seferberliği, esnaf denetimi, tasarruf tedbirleri ve en önemlisi su sorununa çözüm konusunda girişim ve projelerinizi anlattınız.


Seçim kampanyası sırasında dağıttığınız tanıtım kitapçığında 43 projeyle ilgili hedeflerinizi sıralamıştınız.


Kuşkusuz ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, iktidarın CHP’li belediyelere uyguladığı baskı ve engellemeler kimi hizmet ya da projelerin gerçekleşmesini zorlaştıracaktır.


Ancak önemli olan bu projelerin fikri takibini yapmaktır.


Belediye Başkanı iş yapan değil, iş yaptıran, yapılacak işleri koordine edip sonuç alınması için çalışan kişidir.


Geçmişte Ahmet Başkan halka çok şirin gelen atak, kişisel popülist politika ve uygulamalarıyla gündemdeydi.


Tüm bunları görevi gereği olmasa da insani ve vicdani sorumlulukları gereği yapmış olmasından dolayı kimsenin rahatsız olduğunu sanmıyorum.


Ancak onun döneminde de gündemde olan ve Bodrum için yaşamsal öneme sahip kimi projelerin şimdi çok daha güncel ve acil gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapmak istiyorum.


Birincisi 30 No.lu projeniz.


YÜKSEK ÖĞRETİM ÖĞRENCİ KONUK EVİ

Sevgili Başkan zaman su gibi akıp geçiyor.
Eylül ayından itibaren okullar eğitime başlayacak.
Bodrum’da iki önemli yüksek öğrenim kurumu var.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulu.


İki okulun toplan 700 ün üzerinde öğrencisi var. Hatta yurt sorunu çözülmüş olsa bu sayı yeni açılacak bölümlerle 1000 i aşacak.


En güzeli bu iki okul da Bodrum’un kültürel, ekonomik ve sosyal yapısına çok uygun ve Bodrum’un ihtiyacı olan meslekleri içeriyor.


Her biri kendi alanında birer sanatçı olacak öğrencilere ne yazık ki yıllardır sahip çıkamıyoruz.

Geleceğin ressamı, heykeltraşı, tiyatro sanatçısı, grafikeri, seramikçisi olacak gençleri fuhuş batağına, uyuşturucu tacirlerinin kucağına atmak istemiyorsanız ailelerinin bizlere emaneti bu gençlere sahip çıkmak zorundayız

Geleceğin güvencesi, sanatçısı bu gençleri gece kulüplerinde güvenlikçi, restoranlarda bulaşıkçı, barlarda garson olarak çalışmaya mahkum etmeyiniz.


Kuşkusuz bu işleri yapanları küçümsemiyorum ancak aileleri onları sanatçı olsunlar, denizci olsunlar diye gönderiyor buraya.


Yarın kayıt için gelecek öğrenciler yurt olmadığı ve ev kiraları çok yüksek olduğu için ya hiç kayıt yaptırmadan geri dönüyorlar ya da kayıtlarını dondurup zorunlu olarak sözünü ettiğimiz alanlarda çalışmaya başlıyorlar.


Tahmin ediyorum şimdi bu yazıya karşılık kimileri “ öğrencilerin barınma sorunu Kredi Yurtlar kurumunun görevidir” türünden bahaneler üretmeye kalkabilirler.


Sevgili Başkan, İstanbul Büyükşehir başta olmak üzere, Ankara, Adana Büyükşehir Belediyeleri çok sayıda öğrenci yurdunu yaptırıp öğrencilerin hizmetine açtılar.


Güzel Sanatlar Fakültesinin bulunduğu kampüs içerisinde yurt için ayrılmış arsa bulunduğu gibi rektörlük, Belediyenin bu işi üstlenmesi halinde yetki devri yapabilir.


Keza Ahmet Aras başkanlığı döneminde bu konuyla ilgili ciddi adımlar atılmış ancak sonuç alınamamıştır.


Gerektiğinde prefabrik olarak da yapılabilecek bu yurtlarla ilgili geçmişte mimar Ayla Gürpınar bir taslak mimari proje de hazırlamıştı.


Öte yandan bu yatırım için destek olacak hayırseverlerin adı ve bilgileri Ahmet Aras’ta var. Sizin yapacağınız bu projenin taraflarını bir araya getirmek, işi koordine etmek olacak. Bununla ilgili meclis üyelerinden ve gönüllülerden oluşacak bir komisyon oluşturulabilir. Bizler de yıllardan beri yaptığımız gibi projenin gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yaparız.


Bir diğer önemli proje; “SİVİL TOPLUM MERKEZİ”


Bilindiği üzere yüksek kira bedelleri yüzünden beş yüze yakın Sivil Toplum Kuruluşunun çalışmalarını yürüteceği dernek ofisleri yok.


Şu an Kent Konseyinin de bulunduğu yere bir tabela asarak sıra sıra dükkanlarla bu işi çözemezsiniz. Bodrum’a yakışmaz.


Belediyeye ait bir dolu yeşil alan var, bunlarının birini bu konuda değerlendirmek mümkün olabilir. Çok lüks, maliyeti yüksek bir bina değil ama çok amaçlı birkaç toplantı salonu ve idari hizmetlerin görülebileceği yerlerden oluşacak bir mekan.

Sorumluluğunun Bodrum Kent Konseyine verileceği bu merkeze de gerçek bir sivil toplum adamı, yakın zamanda yitirdiğimiz Arif Yılmaz’ın adı verilebilir.


Sevgili Başkan, bugün belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katılımıyla ilki gerçekleştirilecek Stratejik Plan Çalıştayında umarım bu konular ele alınır.


Bodrum’un kaybedecek zamanı yok. Artık hizmet zamanı.


AYHAN ONGUN(Gazeteci-Yazar) 6.08.2024/BODRUM

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.