02 Mart 2024 - Cumartesi

Bodrum’da İz Bırakanlar

Sevgili dostum, hemşerim, gazeteci-yazar Ali Peltek yeni hazırladığı internet portalında bana da bir yer ayırmış.

Yazar - Ayhan ONGUN
Okuma Süresi: 4 dk.
65 okunma
Ayhan ONGUN

Ayhan ONGUN

ayhanongun@gmail.com -
Google News

Sevgili dostum, hemşerim, gazeteci-yazar Ali Peltek yeni hazırladığı internet portalında bana da bir yer ayırmış.


Yaklaşık otuz yıldır ulusal ve yerel medya kuruluşlarında düzenli köşe yazan, siyasi ve toplumsal konularda sisteme muhalif duruşuyla tanınan biri olarak Ali Peltek’le hayatın her alanında kesişti yollarımız.


Birikmiş bir dolu sağlık sorunlarına, fiziksel engellerine karşın atom karınca gibi Bodrum’da gerçekleşen her etkinlikte, her eylemde onu görürsünüz.
Güncellenen yeni sitede fırsat buldukça Bodrum’un öteki yüzünü yazmaya çalışacağım.


Bodrum’un elitlerinin görmek istemedikleri öteki yüzünde kentin sosyal, ekonomik ve sosyal yaşamında iz bırakanlardan söz etmeye çalışacağım.
Ekonomik yoksunluklarına karşın, en zor zamanlarında bile kimseye boyun eğmeyen, dik duruşuyla egemen güçlere karşı halkın yanında mücadelesini sürdüren koca yürekli bir Bodrum sevdalısıdır Ali Peltek.

Çağının tanığı bir aydın olarak her daim soran, sorgulayan, bu yaşında ısrarla ve inatla eğitimine devam eden, analitik düşünce ve felsefi yaklaşımlarıyla sürekli kendini yenileyen, değişen, dönüşen bir devrimci olarak Ali Peltek bence Bodrum’da silinmez izler bırakan bir özel kişiliktir.


İlkesel anlamda her tür düşünceye saygılı, herkesle dost bir dünya vatandaşı olmasının ötesinde duygusal olarak Allahına kadar Adanalıdır!
Kuruluşundan bu yana Bodrum Adanalılar Derneğinin en sadık üyesi, aldığı her görevi eksiksiz yerine getiren bir gönül neferidir.


“Bilmeden sevdik.
Gel biz bu çiçeğe saygı duyalım…
Sevgiyle zehirledik
Ama saygı duyalım…
Öteki mahalleden geldim,
Yorgunum ve yabancı…”


Şiirinde de yazdığı gibi öteki mahalleden gelmiş biri olarak tüm yorgunluğuna, yabancılığına karşın yaşadığı kente hizmet etmeye çalışan, bu mahallenin kötülerine karşı inatla mücadelesini sürdüren bir garip yurdum insanı Ali Peltek.


En zorlandığım anlarda bile onun siyasi ve toplumsal çözümlemeleri ufkumu açmış, kimi zaman tek bir sözü yazılarıma başlık olmuştur.
Kendisi en çok yardım ve desteğe ihtiyacı var iken, yaşamı boyunca hep ihtiyaç sahiplerinin yanında olan, gönlü zengin, yüreği sevgi dolu dostum Ali Peltek’in sayfasında sizlerle sıkça bir araya geleceğiz.


Bir sonraki yazımda yine başka bir dost, eğitimci-yazar Halis Açacak’tan söz etmeye çalışacağım.
Yazdığı kitaplar artık ülke sınırlarının dışında da okunan, ilerlemiş yaşına, eşinin kronik sağlık sorunlarına karşın yeni yetme bir devrimci genç kadar heyecanlı, müzik çalışmalarına katılacak denli romantik, halkına aşık bir gönül insanı.


Bir kez daha Bodrum’un öteki yüzünden hayata tutunmaya çalışan sevgili dostum, hemşerim, yoldaşım Ali Peltek’e sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.


AYHAN ONGUN (Gazeteci-Yazar) 02.02.2024/BODRUM

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.